De 24 uur van Zaltbommel

24uur zwemmarathon

Kanker. Het is een rotziekte waar we helaas bijna allemaal een keer mee te maken krijgen. Ofwel door een dierbare die dit moet doorstaan, ofwel omdat ons eigen lichaam met kanker getroffen wordt.

Hoe mooi is het dan, dat je met je hobby iets opvallends kan doen om de aandacht en geld te geven aan een foundation die onderzoek doet naar kanker en vooral hoe dit genezen kan worden!? Dat bedachten Frank Kolthof en Krista van Soldt. Beiden hebben in hun persoonlijke kring te maken gehad met verschillende vormen van kanker. En beiden zijn fanatiek sporters, Krista heeft onlangs meegedaan met het WK Triathlon in Almere en Frank moet fit blijven voor zijn werk. Ze hebben elkaar gevonden in hun liefde voor zwemmen. Krista al van jongs af aan bij ZwemVereniging Zaltbommel, Frank oorspronkelijk als waterpolo-er maar nu ook als trainer van de jonge talenten binnen ZV Zaltbommel.

De combinatie van deze liefde voor het zwemmen en de behoefte om iets goeds te doen, stuurden Krista en Frank vanzelf naar de Maarten van der Weijden Foundation.

Na jarenlang zwemmen in het ‘klotsbad’ Akwamarijn van 20meter in Zaltbommel, is dit bad eindelijk verleden tijd. 19 november 2021 zal het nieuwe, 6x 25meter bad in het nieuwe sportcomplex De Sportwaard geopend worden. Hier worden meerdere sportverenigingen gehuisvest, waaronder dus ZV Zaltbommel.

Frank en Krista bedachten een ludieke openingsactie. Van 26 op 27 november, van 8.30-8.30, zullen zij samen een 24uurs zwemmarathon gaan doen. Om en om een uur zwemmen, ondersteund door andere leden van ZV Zaltbommel en andere sporters.

Je kunt op verschillende manieren deel nemen aan deze mooie actie. Je kunt sponsoren via www.mvdwfoundation.nl/team/zv-zaltbommel maar natuurlijk kun je dit combineren met zelf meedoen! Heb je diploma A en B? Dan dagen we je uit om minimaal 2 baantjes mee te zwemmen! Om die 24uur mooi in te delen, vragen we je om contact op te nemen via 24uur@zv-zaltbommel.nl om te kijken wat en wanneer je mee wilt doen.