Nieuws

Scoor jouw Zwem4daagse medaille met de Zwem4daagse Home Edition  

De KNZB introduceert de Zwem4daagse Home Edition deze zomer! Omdat evenementen tijdens de lopende coronacrisis lastiger te organiseren zijn en het niet zo ongedwongen is als andere jaren, komen wij met een alternatief: De Zwem4daagse Home Edition.  

Wat houdt de Zwem4daagse Home Edition in? 

Het is hét zwemfeestje voor deze coronazomer! jij kiest deze maanden zelf 4 dagen uit waarop je gaat zwemmen. Dit kan recreatief zwemmen zijn, maar ook baantjes trekken (250, 500 of 1000m) zoals bij de oorspronkelijke Zwem4daagse. En zelfs een andere activiteit in het water, zoals discozwemmen of aqua-fit, behoort tot de mogelijkheden . Na die 4 zwemactiviteiten krijg je een échte Nationale Zwem4daagse medaille thuisgestuurd met persoonlijke brief van Zwem4daagse-ambassadeur Kira Toussaint (Olympisch zwemster).

Wanneer is de Zwem4daagse Home Edition?  

Dit mag je helemaal zelf bepalen. Kies 4 zwemdagen in de periode van 6 juli t/m 31 augustus 2020 uit en ga lekker zwemmen! Dit mogen dus 4 dagen achter elkaar zijn, maar je kunt het ook over de weken verdelen. 

Waar mag ik gaan zwemmen?  

De locatie waar jij wilt zwemmen, kies je helemaal zelf. Dit mag wat ons betreft zelfs bij je thuis in bijvoorbeeld het zwembadje in de tuin. Maar ook op de camping, in een recreatieplas of uiteraard in het zwembad bij jou in de buurt. 

Welke activiteiten mag ik in het water doen?  

Normaal zwem je bij de Zwem4daagse 250, 500 of 1000 meter per zwemdag. Bij deze Zwem4daagse Home Edition mag je zelf je zwemactiviteit kiezen. Dit kan bijvoorbeeld recreatief zwemmen of aqua-fit zijn. Of… iets anders dat jij leuk vindt om te doen in het water.   

Hoe doe ik mee?  

Je kan je aanmelden op www.zwem4daagse.nl/deelnemen

Hoe krijg ik die medaille?  

Na je laatste zwemdag ontvang je per post een échte KNZB-Zwem4daagse-medaille. Die kun je toevoegen aan je verzameling! Daarnaast ontvang je een persoonlijke bedankbrief van onze Zwem4daagse ambassadeur en Olympisch zwemster Kira Toussaint.

(de medaille wordt opgestuurd naderhand van de datum die je aangeeft op het aanmeldformulier) 

Wij wensen je alvast heel veel succes!  

Heb je een leuke foto van jouw Zwem4Daagse Home Edition en wil je die delen? Stuur het op naar Zwem4daagse@knzb.nl  

Vrijdag 10 juli hopen we een gezellige afsluiting te hebben met elkaar in het zwembad van Andel (Optisport AquaAltena). Wij kijken er alvast naar uit.LET OP! Het weer kan nog roet in het eten gooien dus hou onze facebookpagina in de gaten en neem warme en een set droge kleding mee! Tot vrijdag!

Vanwege een technische storing is het zwembad tot maandag 02-12-2019, gesloten! Morgenavond (vrijdag 29-11-2019) vervallen daardoor onze zwemtrainingen. Maandag horen we meer, dus houdt Facebook in de gaten!

ZV Zaltbommel heeft een vertrouwenspersoon, hieronder stelt zij zich aan jullie voor:

Mijn naam is Birgit Koning. Ik ben gevraagd om vertrouwenscontactpersoon te worden voor zwemvereniging Zaltbommel. Ik hoefde daar niet over na te denken omdat dit in het verlengde van mijn werk ligt. Ik ben werkzaam als POH-GGZ bij een huisarts in Zaltbommel. Daarnaast werk ik bij het sociale wijkteam van de gemeente Zaltbommel. Binnen dit wijkteam vervul ik de rol als psychiatrisch verpleegkundige. Alles wat ik hoor en wat mensen met mij delen is in vertrouwen. Ik dien me in deze functie te houden aan beroepsgeheim en zal dit naar de vereniging doortrekken.
Ik ben woonachtig in Zaltbommel met mijn man Pieter Willemsen en wij hebben drie dochters. Onze dochter Isa Willemsen is al jaren trouw lid van de vereniging. 
Ik ben het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag.
U kunt mij bereiken via: vertrouwenspersoon@zv-zaltbommel.nl 

Minioren wedstrijden

De minioren wedstrijden hebben in het verleden diverse andere namen gedragen, maar de opzet is weinig veranderd. Minioren worden in de regio met deze wedstrijden enthousiast gemaakt voor wedstrijdzwemmen. De kinderen hebben geoefend in de trainingen en de afstanden in trainingssituatie al meerdere keren naar tevredenheid geoefend. Tijdens de minioren wedstrijden mogen ze op een echte wedstrijd laten zien wat ze kunnen en zich misschien wel plaatsen voor de regionale finale. De zwemnummers voor de minioren wedstrijden komen uit de klassementen. De junioren 1 en 2 mogen ook meedoen.

Nieuw is dat we een aantal challenges hebben ingebouwd. Niet als bijnummer of extraatje. Nee als echt onderdeel van de wedstrijd gaan de kinderen hun vaardigheden in vlinderslagbenen onder water, de rugcrawlstart of borstcrawlbenen met plank laten zien. Zo stimuleren we de allround opleiding van de kinderen en worden deze belangrijke vaardigheden ook in de trainingen geoefend.

De knzb heeft instructiefilms gemaakt. Je vindt ze hier: https://www.knzboost.nl/nieuws/bericht/1000018845/instructie-video-27s-challenges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *