Challenges minioren circuit

Minioren wedstrijden

De minioren wedstrijden hebben in het verleden diverse andere namen gedragen, maar de opzet is weinig veranderd. Minioren worden in de regio met deze wedstrijden enthousiast gemaakt voor wedstrijdzwemmen. De kinderen hebben geoefend in de trainingen en de afstanden in trainingssituatie al meerdere keren naar tevredenheid geoefend. Tijdens de minioren wedstrijden mogen ze op een echte wedstrijd laten zien wat ze kunnen en zich misschien wel plaatsen voor de regionale finale. De zwemnummers voor de minioren wedstrijden komen uit de klassementen. De junioren 1 en 2 mogen ook meedoen.

Nieuw is dat we een aantal challenges hebben ingebouwd. Niet als bijnummer of extraatje. Nee als echt onderdeel van de wedstrijd gaan de kinderen hun vaardigheden in vlinderslagbenen onder water, de rugcrawlstart of borstcrawlbenen met plank laten zien. Zo stimuleren we de allround opleiding van de kinderen en worden deze belangrijke vaardigheden ook in de trainingen geoefend.

De knzb heeft instructiefilms gemaakt. Je vindt ze hier: https://www.knzboost.nl/nieuws/bericht/1000018845/instructie-video-27s-challenges