Vier medailles en veel persoonlijke records bij Gelderse B Kampioenschappen in Nijkerk

Nijkerk, 1 en 2 juni 2013

Afgelopen weekend vonden in Bad Bloemendal in Nijkerk de Gelderse B Kampioenschappen plaats. Maar liefst twaalf zwemmers van ZV Zaltbommel hadden zich voor deze kampioenschappen geplaatst.

Op de eerste dag verbeterde Marco den Breejen zijn tijd op de 100m vrij met ruim 3 seconden en werd daarmee eerste. Eerder in de wedstrijd zwom hij 100m rug en ook toen zwom hij een persoonlijk record. Dat leverde hem een vijfde plaats op. De tweede medaille werd gewonnen door Yannick Gruintjes. Hij zwom een mooie race op de 100m school en verbeterde zijn tijd met meer dan vier seconde. Yannick zwom ook nog een mooi pr op de 100m vrij.

De andere twee medailles werden de volgende dag behaald. Maryse de Vogel zwom ruim 5 seconde van haar tijd af en werd daarmee derde op de 100m rug. Op de 100m vrij verbeterde ze wel haar tijd, maar dat was niet genoeg voor een medaille.  Willem Frowein behaalde op de 100m school een tweede plaats en verbeterde ook nog zijn tijd met bijna 3 seconde.

Ook Isa Willemsen (50m rug, 100m school), Bregje in ’t Veld (100m vlinder), Gerben den Breejen (100m rug), Guido van Schalm (100m rug, 100m vrij), Jelle in ’t Veld (100m rug, 100m vrij) en Ramon van Schalm (100m vrij) slaagden er in om hun tijd te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *