Techniekwedstrijd

Zaterdag 15 januari houden we voor de eerste keer een techniekwedstrijd. De wedstrijd wordt gehouden in ons eigen zwembad. De wedstrijd is voor zwemmers van onze vereniging van groep 1 en groep 2 tot en met 12 jaar. We houden daarvoor de leeftijdsgrens aan van jaargang 1998.

Het doel van de wedstrijd is het stimuleren van technisch goed zwemmen op wedstrijdsnelheid. De zwemmertjes trainen veel op techniek tijdens de trainingen. Technisch goed zwemmen op lage snelheid tijdens de trainingen lukt de meeste zwemmers wel, maar tijdens een wedstrijd met de druk om zo snel mogelijk te zwemmen schiet de techniek er vaak bij in. Dat is jammer, omdat een goede techniek cruciaal is voor goede zwemprestaties.

Alle zwemmers zwemmen tijdens de wedstrijd 60 meter rugslag, schoolslag en borstcrawl. Voor elke afstand wordt de tijd gemeten en wordt er door de trainers een beoordeling van de techniek gemaakt wat in punten wordt uitgedrukt. Uiteindelijk worden tijd en beoordelingspunten opgeteld en op die basis een rangschikking gemaakt per leeftijd. Per leeftijdscategorie worden er ook medailles uitgereikt. Merk op dat snelheid wel meetelt, maar uiteindelijk telt techniek in de wedstrijd het zwaarst.

Om 14:45 kunnen de zwemmers een kwartier inzwemmen. Daarna begint om 15:00u de wedstrijd. Ouders en toeschouwers zijn natuurlijk welkom, maar merk op dat er een beperkt aantal stoelen is en er vooral veel staanplaatsen zijn. Eten en drinken kan ter plekke via de vereniging worden gekocht.

We hopen iedereen 15 januari te zien. Mocht je niet kunnen, meld je dan voor 7 januari af bij een van de trainers.