Behoud het zwembad

Als we de berichten uit de media mogen geloven, zit onze gemeente binnenkort zonder zwembad. Geen der politieke partijen voelt ervoor om nog maar één cent in het oude, geldverslindende zwembad te pompen. Nu is het woord zwembad misschien wel iets teveel van het goede, maar we doen het er al jaren mee. Ik kan mijzelf niet aan de indruk onttrekken dat onze nieuwe Gemeenteraadsleden, welke woensdag worden gekozen, zelf ook de eerste zwemlessen hebben gevolgd in het Bommelse bad.

Nu onze en hun kinderen aan de beurt zijn, draaien ze de knop om ?? Voor de, met gemeenschapsgeld betaalde raadsleden, is het misschien niet zo’n probleem om naar Giessen te rijden. Een mooi, groot en nieuw zwembad echter gelegen in een andere provincie ?? Of naar Kerkdriel ?? Eén of twee keer per week naar het zwembad voor de zwemles! Een leuk uitje! Alléén het zou iets dichterbij moeten zijn. Dan nog de verschillende doelgroepen die gebruik maken van het bad. Ik zie de allochtone dames al naar Giessen afreizen. Met subsidie van de Gemeente ? Het busje komt zo !

Kom op nieuwe raadsleden, laat u allen niet afschrikken door de grote pot met geld die naar het oude zwembad moet, maar steek dit geld in de bouw van een nieuw zwembad in Zaltbommel zelf !! Jaren terug sprak men hier over een “Stad met Allure “?? Welk allure ??

Deze stad moet een streek-en voorbeeldfunctie behouden waar zeker een nieuw zwembad niet mag ontbreken. Daarnaast wordt een groot deel van de opbrengsten voor het Sportfondsenbad opgebracht door de Zwemvereniging ZvZaltbommel. Drie keer in de week trainen er diverse zwemmers. Wedstrijdzwemmers, recreanten en trimzwemmers. Door alle medici uit de Bommelerwaard wordt zwemmen gepromoot als lichaamsbeweging. Goed voor de gezondheid !! Echter zie ik de ouderen onder ons niet zo snel naar een andere plaats reizen om even een uurtje te gaan zwemmen. Afgezien van de extra kosten die dit met zich meebrengt, is zo’n reis vaak belastend. Of gaat de subsidiekraan wijd open ?

Nieuwe raadsleden: “bezint eer gij allen begint” !

Hans van Eijk
Zaltbommel