Trainerscursus – Bijeenkomst 2

Het was even doorwerken, maar het is gelukt: de verwerkingsopdracht en voorbereidingsopdracht zijn op tijd ingeleverd. En nog beter: onze opdrachten zijn goedgekeurd! Vol goede moed naar de tweede bijeenkomst dus.  😀

De bijeenkomst begon met een stukje theorie over de inhoud van een lesvoorbereiding (doelstelling, beginsituatie, organisatie, enz.). Dit was niet helemaal nieuw voor mij, aangezien ik op school dagelijks met lesvoorbereidingen te maken heb. Maar ik vond het wel interessant om te horen hoe dat dan precies bij een zwemtraining gaat. We hebben ook nog wat theorie gekregen over ontwikkelingsfasen (baby, peuter, kleuter, het jonge schoolkind, het oudere schoolkind en puber).

Na de theorie was het tijd voor de praktijk. In het zwembad werden we in twee groepen verdeeld. Deborah en ik zaten in dezelfde groep. Om de beurt moest iedere cursist aan de andere cursisten een opdracht geven volgens de 6 W’s (wie, wat, waar, wanneer, waarlangs en wat daarna?). Ik moest doen alsof ik een opdracht aan kleuters van 4 jaar ging geven. Deze kinderen hadden net borstcrawl benen geleerd en mijn opdracht moest daarbij aansluiten. Een leuke opdracht, maar ik vond het best lastig om zo’n opdracht aan volwassenen te moeten geven. Maar het ging goed!

Na deze opdrachten gingen we ervaringen opdoen met drijven en zinken. Deborah en ik mochten gaan drijven (en zinken) en de andere cursisten keken vanaf de kant hoe dat ging en wat er precies gebeurde. Naar aanleiding hiervan kregen we uitleg over het opdrukpunt en het zwaartepunt en over verschillende soorten weerstanden.

Als laatste mochten Deborah en ik een afzet laten zien en de andere cursisten moesten proberen ons tips te geven voor een betere afzet. Erg leuk en nog leerzaam ook!

Na het praktijkgedeelte kregen we nog wat theorie. Het opdrukpunt en zwaartepunt werd nog even goed uitgelegd en we kregen nog informatie over verschillende organisatievormen. Daarna was de bijeenkomst voorbij.

Ik vond het een leuke en leerzame avond. Ik ben benieuwd wat we de volgende keer allemaal gaan doen. De volgende bijeenkomst is 15 maart, dus dat duurt nog even. We hebben nu gelukkig wel wat meer tijd voor de opdrachten….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *