Trainerscursus – Bijeenkomst 1

Op maandag 15 februari was het dan zover: de eerste bijeenkomst van de cursus ‘Assistent trainer wedstrijdzwemmen niveau 2’. Ik had eerlijk gezegd geen idee wat ik ervan moest verwachten, dus dat was even spannend. Eén voordeel: de voorbereidingsopdracht van Deborah en mij was al goedgekeurd, dus dat begon al goed. :D

De eerste bijeenkomst was een kennismakingsbijeenkomst voor zowel cursisten als praktijkbegeleiders, dus Kees mocht ook gezellig mee. De avond begon met een voorstelrondje, daarna kregen we uitleg over de cursus en de opdrachten en als laatste nog een stukje theorie over communicatie en omgangsnormen. Het was dus vooral een informatieve avond. Ik vond het wel leuk om de andere cursisten te leren kennen. Vooral ook om te horen waarom zij deze cursus willen volgen. Niet iedereen blijkt dan zoveel jaren ervaring langs het bad te hebben als Deborah en ik.

Volgende week is de volgende bijeenkomst al. Dan gaat het echt beginnen. De thema‘s van die bijeenkomst zijn ‘begeleiden van sporters’ en ‘omgaan met water’. We krijgen eerst een stukje theorie over het lezen van een lesvoorbereidingsformulier en daarna hebben we een praktijkgedeelte. We gaan dan experimenteren met water. Ik ben benieuwd!

Voor het zover is, moeten we eerst twee opdrachten maken. Een verwerkingsopdracht waarbij Deborah en ik elkaar moeten observeren bij het geven van een zwemtraining en een voorbereidingsopdracht waarbij we drie lesvoorbereidingsformulieren van Kees moeten analyseren. En dat moeten we dan voor zaterdag 12.00 uur inleveren. Ik hoop dat dat gaat lukken….

Getagd met , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*