Erica en Deborah Trainerscursus 2

Deborah Sonneveld-Stout en Erica Verhoeks  zijn afgelopen maandag begonnen met de cursus Wedstrijdzwemmen niveau 2. Beiden zijn al jarenlang actief als hulptrainer en staan nu tijdelijk ook alleen aan het bad op de maandag en woensdag bij groep 1 en 2. Ze gaan nu deze ervaring en de kennis die ze in die tijd hebben opgedaan uitbouwen met de kennis die ze in deze cursus kunnen opdoen. Beide dames zien de cursus om meer over zwemtrainingen, (wedstrijd) begeleiding en techniek te leren, terwijl het ook past in het streven van de vereniging om zoveel mogelijk gediplomeerde trainers aan het bad te hebben staan.

De cursus bestaat uit een start bijeenkomst en 6 3-wekelijkse inhoudelijke bijeenkomsten van 3 uur per stuk. Maar het grootste deel van de cursus bestaat uit het thuis maken van opdrachten en stage lopen binnen de vereniging.

Inhoudelijk wordt de cursus Wedstrijdzwemmen niveau 2 als volgt beschreven:

De trainer wedstrijdzwemmen 2 is actief binnen de zwemvereniging in de discipline wedstrijdzwemmen. De trainer wedstrijdzwemmen 2 werkt op basis van trainingsprogramma’s door hoger gekwalificeerde zwemtrainers opgesteld en/of onder leiding van minimaal een trainer wedstrijdzwemmen 3. De trainer wedstrijdzwemmen 2 vervult een assisterende rol bij het geven van trainingen die gericht zijn op het aanleren van de basisvaardigheden in het wedstrijdzwemmen aan alle leeftijdsgroepen en de jeugdige zwemmer in het bijzonder. De trainingen zijn veilig en gericht op de sporttechnische aspecten van de sport.

Tijdens wedstrijden begeleidt de trainer 2 de zwemmers en assisteert hij de hoger gekwalificeerde trainer bij het coachen. Daarnaast speelt de trainer wedstrijdzwemmen 2 een ondersteunende rol bij het werven van zwemmers en begeleidt de trainer activiteiten die binnen de vereniging worden georganiseerd. De trainer wedstrijdzwemmen 2 heeft een rol bij het bewaken van waarden en normen, de veiligheid en hygiëne binnen de vereniging. De trainer wedstrijdzwemmen 2 heeft oog voor de beleving en de verwachtingen van de zwemmers.

Een trainer wedstrijdzwemmen 2 heeft de volgende kerntaken:

  • Begeleidt zwemmers
  • (Assisteert bij het) geven van zwemtrainingen
  • Begeleidt bij zwemwedstrijden
  • Assisteert bij activiteiten in de zwemvereniging

In de startbijeenkomst is een uitleg gegeven over de inhoud van de cursus en van de verschillende rollen van cursist, begeleider en specialist (ofwel docent).  Erica en Deborah zullen via de vereniging voorlopig daarbij worden begeleid door Kees van der Sluijs. In de komende maanden zullen daarbij theorie en praktische vaardigheden worden behandeld en geoefend.

Uiteraard hoopt het bestuur dat zowel Erica als Deborah de cursus goed weten te doorlopen en af te sluiten en wenst de dames daar alle succes mee!

Getagd met , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*