Medailles/NJK limieten GWK 2010

Afgelopen weekend 9 en 10 januari 2010 waren de Gelderse Winterkampioenschappen in de Rozengaarde in Doetinchem. Het barre winterse weer met veel sneeuw zou bijna roet in het eten gooien. Op zaterdag 11.00 uur werd ism ANWB/KNMI besloten het evenement toch door te laten gaan.

7 zwemmers (David Koers, Joshua Kuipers, Ilona Oomen, Youri Kool, Isa Willemsen, Bregje in ’t Veld en Willem Frowein) van onze vereniging hebben deelgenomen aan deze wedstrijd, daarbij zijn prachtige resultaten gehaald. Maar liefst 2 Gelders Kampioenen, 7 medailles en ook nog 2 NJK limieten. Voor Isa Willemsen was er goud op de 50 meter Vlinder en ook David Koers zwom naar goud op de 100 meter rugslag (NJK limiet). Ilona Oomen had ook brons op de 100 meter rug.

Medaillestotaal:

David ; 1x goud en 2x brons, Isa 1x goud en 2x zilver, Ilona 1x brons. De andere zwemmers hebben mooie tijden en PR’s gezwommen.

Als vereniging staan we op een tiende plaats in de overall medaillestand van de GWK, dus een heel mooi en sportief eerste resultaat van het jaar 2010.