Website in aanbouw

Hier een verslag van hoe de nieuwe website voor de zwemvereniging is opgezet. Dit bericht is ooit eens begonnen als todo lijst voor mezelf, om alles een beetje te structureren van wat ik wilde realiseren. Ik heb nog wel een aantal ideeën voor de toekomst, maar op het moment denk ik dat de nieuwe website al best compleet is. Alle uitslagen staan er op en kunnen met een druk op de knop worden bijgewerkt door het wedstrijdsecretariaat. Verder is er naast de gebruikelijke informatie ook een blog functionaliteit waarmee elk lid de mogelijkheid heeft om te bloggen over alles dat te maken heeft met de zwemvereniging.

Nieuwe suggesties zijn natuurlijk ook altijd welkom. Je kunt zo’n nieuwe suggestie kwijt in het gastenboek of vul het contact formulier in.

Web gedeelte

Voor het Web gedeelte van de Website heb ik gekozen om de site te baseren op de blogsoftware van WordPress. De voordelen van het gebruik van zo’n pakket is dat verschillende dingen al voor je geregeld zijn, zoals het eenvoudig aanmaken van nieuws door niet-technici, een veilige inlog-gegeven met mogelijkheid voor customizatie, een enorme lading aan plugins die simpel kunnen worden ingepast om gewenste functionaliteit met de druk op een knop toe te voegen. Het voordeel van WordPress ten opzichte van verschillende Content Management Systems, is dat die laatste weliswaar flexibeler zijn, maar ook een stuk complexer in dagelijks gebruik. Dat laatste is juist een van de redenen dat het moeilijk is gebleken om de huidige website lekker bij te houden. In WordPress kan dit veel eenvoudiger (het is speciaal gericht op niet-technici), maar aan de andere kant is de ZvZaltbommel website niet bepaald een blog. Om dit aan te passen op de manier zoals ik dat wil dat past als bij een ZVZ moet er het nodige worden aangepast. Gelukkig is WordPress aardig flexibel en geeft het de ruimte aan geavanceerd gebruik zonder dat ik daarvoor de kern van de software hoef te veranderen. Dat betekent dat bij updates van WordPress ik de Website toch zonder al te veel problemen zou moeten kunnen updaten, zonder de Website daarbij in 1 klap onbruikbaar te maken. Daarvoor zouden toekomstige features van WordPress ook eenvoudig in de Website in te passen moeten zijn.

En naast de functionaliteit voor het bewerken van de website en toevoegen van nieuw materiaal (naast tekst voor nieuws, multimedia zoals foto’s, filmpjes, geluid fragmenten, PDF’s, etc) moet dat materiaal zelf natuurlijk ergens vandaan komen. Gegeven de teksten en postjes van de oude Website zal ik beginnen met het herschrijven en voorzien van nieuwe inhoud van de Website. Ik heb daar alleen ook hulp van de rest van de vereniging nodig. Foto’s van evenementen (wedstrijden, clubavonden, etc) zijn van harte welkom, maar ik hoop later ook op geschreven stukken van wellicht het bestuur, het trainingskader, commissies, maar ook andere leden. Aangezien WordPress blog software is wil ik gaan kijken hoe ik via de ZVZ website ook blog-functionaliteit kan gaan aanbieden naar de leden. Ik moet dan zien of iedereen kan inloggen en per persoon kan instellen welke omgeving ze krijgen te zien en wat ze precies kunnen invullen en hoe ik automatiseer dat hun gepubliceerde stukken automatisch op de goede plek krijg.

Hieronder een lijst van reeds gerealiseerde functionaliteit:

 • Opzetten Linux test server voor development met dezelfde functionaliteit als moderne web-hosters.
 • Installeren WordPress
  • Inrichten Database (ook zodat het wedstrijdaministratie gedeelte later kan worden ingevoegd)
  • Zoeken van geschikte basistemplate voor de Website  als eerste startpunt voor de ZVZ layout (gekozen voor 2-kolommen Cloudy theme)
 • Adapteren WordPress
  • Geschikte functionaliteit plugins zoeken voor:
  • Geschikte admin plugins zoeken voor:
   • E-mail configuratie (gebaseerd op Configure SMTP)
   • Simplificatie en configuratie van het auteurs-menu (gebaseerd op Adminimize)
   • Google XML sitemaps – verbetering van het vinden in zoekmachines (gebaseerd op Google XML Sitemaps)
   • Versnellen WordPress met caching – bij de uiteindelijk host, niet tijdens development (gebaseerd op WP Super Cache)
   • Statistieken (gebaseerd op Google Analytics)
  • Template functionaliteit aanpassen
   • Bovenste menu weghalen (navigeren werd te complex)
   • Logo ZVZ toevoegen
   • ZVZ favicon toevoegen
   • ZVZ banner maken op basis van foto in zwembad
   • Welkom tekst
   • Aanpassen kleurschema
   • Aanpassen Website dimensies
   • hAanpassen kleurenschema
   • Widgets op de frontpage
   • Posts van medelingen categorie op de frontpage
   • Lijst van laatste nieuwsberichten en user comments op de front page
   • Tag widget in de rechtse bovenhoek
 • Invoegen wedstrijdadministratie gedeelte
  • WordPress template uitbreiden zodat de nodige PHP code kan worden ingevoegd in specifieke pagina’s
  • Integratie van de volgende subpagina’s
   • Zwemmers overzicht
   • Wedstrijden overzicht per seizoen
   • Uitslagen van een specifieke wedstrijd
   • Details van een specifieke zwemmer, inclusief statistieken, history, ontwikkeling en vergelijking met andere zwemmers
   • Clubrecord overzicht (individueel en estafettes)
   • PR overzicht
   • Ranglijsten (per seizoen en in totaal)
   • PR competitie
   • Statistieken en recente veranderingen
   • Agenda van komende wedstrijden
  • Sorteren van tabellen
 • Content toevoegen
  • Pagina structuur opzetten (gedeeltelijk op basis van oude structuur + geplande uitbreiding wedstrijdadministratie
  • Opnieuw schrijven van pagina inhoud. Wellicht stukken baseren op oude inhoud, maar uitbreiden, aanpassen, verfrissen waar mogelijk
  • Toevoegen foto’s
  • Toevoegen (overzichtelijke) blog-sectie voor stukjes van bestuur, trainers, commissies, leden
  • Links sectie maken naar relevante verenigingen (in competitie), zwembond, kring, competitiestanden, etc
 • Geschikt maken voor onderhoud door niet-technici
  • Gehele admin-gedeelte herzien, versimpelen en zo in elkaar steken dat dit door een andere admin kan worden bijgehouden
  • Interfaces maken voor gast-auteurs, met beperkte rechten en geen toegang tot site-kritische instellingen

Ik heb ook nog wat losse flarden van ideeën waar ik misschien later nog iets mee kan gaan doen:

 • Gebruik van Google maps om aan te geven waar wedstrijden of andere evenementen zich afspelen
 • Toevoegen Kalender
 • Toevoegen tijdlijn
 • Google ads balk invoegen om inkomsten te genereren?


Zwemsluis

Zwemsluis is de naam voor een stuk software dat ik geschreven heb om data in de wedstrijdadministratie software dat gebruikt wordt door de technische commissie, in het geval van Zaltbommel Hupswim, te extraheren en dit te versturen naar de MySQL database die gebruikt wordt door de website.  Ik heb zoiets ook voor de website van Kerkdriel gedaan ( zie het wedstrijd gedeelte van de zvk website ). Alleen gebruikt ZVK het programma Splash in plaats van Hupswim, wat natuurlijk een compleet andere database structuur gebruikt. Daarom wordt de data uit Hupswim zoveel mogelijk vertaald naar de structuur die ik al voor de ZVK website had opgezet, en daar waar gunstig pas ik de website structuur aan mocht dat beter (en mooier) zijn. Daarnaast besloot ik voor zwemsluis te programmeren in de taal C# (spreek uit: C-Sharp), wat voor mij een nieuwe taal is (tot dusver gebruikte ik voornamelijk Java als programmeer taal). Dit puur voor mijn eigen vermaak en ontwikkeling.

Hieronder de dingen die in Zwemsluis zijn gerealiseerd:

 • Opzetten Windows structuur
  • Hoofdvenster met knoppen, logvenster en statusbalk
  • Menu voor de instellingen
  • Afzonderlijke vensters maken voor de database locaties, naam, wachtwoorden, dbnaam en geavanceerde instellingen het kopieren van specifieke tabellen (voor debug doeleinden)
  • Het regelen van communicatie tussen vensters en het exclusieve gebruik van vensters
 • Het opslaan en ophalen van instellingen
  • Opslaan instellingen in user settings folder
  • Gebruik van instellingen door het gehele programma
 • Implementeren van multi-threading, zodat achtergrondtaken (zoals het queriën, transformeren en verzenden van data) onafhankelijk verlopen van de user interface
  • Communicatie tussen threads, bijvoorbeeld updates van de user interface als er een mijlpaal wordt berijkt door een achtergrondtaak
 • Queryien
  • Connectie maken met (helaas gesloten ) mde Hupswim Ms Access database
  • Tabel gegevens ophalen uit Hupswim
  • Queriën Gegevens Hupswim
  • Connectie maken met MySQL database
  • Voor elke volgende tabel query, tranformatie en insert proces schrijven
   • Zwemmers
   • Wedstrijden
   • Deelnemers
   • Tijden
   • Estafette
   • Clubrecords
   • Estafette Clubrecords
   • Splits
   • Persoonlijke informatie
   • PR’s
   • PR historie
   • Andere statistieken
   • Performance Optimalisatie

Zwemsluis Foto

Ik heb ook een stuk Java software geschreven dat er voor zorgt dat foto’s van zwemmers kunnen worden geupload naar FTP (met automatische resizing), zodat deze kunnen worden getoond in de persoonlijke zwemmer-pagina’s (zie bijvoorbeeld mijn persoonlijke pagina). Daarnaast kan er ook een link worden gemaakt van de zwemmer naar zijn Hyves pagina. Dus alle zwemmers zijn van harte uitgenodigd om een foto van zichzelf te sturen voor op de website, net als de link naar hun Hyves pagina.

Getagd met , , , ,

1 Comment on “Website in aanbouw

 1. Mon cЕ“ur bat la chamade femme Procura Essayez femme Г  votre journГ©e vient Г  vous.We realize that there are many different interpretations of the standard grades used for pre-owned vinyl record albums considering the volume of used vinyl we handle, it is impossible for us to listen to each record.El nacimiento de las crГ­as va a depender de la regiГіn en donde viven estos animales, y puede ser en cualquier momento desde diciembre hasta marzo.Alternatively, the dream symbolizes your shaky foundation.Even though Dylan makes fun of the situation, the reality is that it must have been a very scary time.Рќ , Рњ ,.Willie Nelson – Red Headed Stranger Lyrics.Alternate venue The Basilica in St.NME ranked it 35 on their list of the Greatest Albums of All Time.John Lennon – D.
  http://berfloudsbarcpresalopinlieliosurtever.co/41/tel-alain-bashung-limprudence-sampler-cd.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*